Om træneren

Fotograf: John Pedersen

Mit navn er Per Micki Christensen, og jeg er utrolig glad for snooker!

Jeg er 36 år og arbejder til dagligt som jurist. Det meste af min tid går dog med snooker.

Jeg startede med at interessere mig for snooker for omkring 12 år siden, da jeg – som så mange andre – faldt over det på Eurosport. Jeg blev hurtigt fascineret af spillets rolige atmosfære, hvor der samtidig var elementer af professionalisme, æstetik og god etikette. Bordets grønne klæde og de mange farvede baller fandt jeg dragende, og jeg besluttede hurtigt, at det var det, jeg ville bruge min tid på.

Min interesse for snooker ledte mig til i 2015 at starte Snookermagasinet, som var et magasin med nyheder for snooker i Danmark og udlandet. I 2016 blev jeg bestyrelsesmedlem i Den Danske Billard Union og formand for Dansk Snooker, hvilket jeg var i to år. I 2019 startede jeg Snookercoaching.dk, som forhåbentligt kan være med til at udvikle snookeren i Danmark, så vi på et tidspunkt kan få en dansk verdensmester!

Mine resultater i snooker tæller blandt andet et danmarksmesterskab i 6 reds snooker, sølv ved Masters samt sølv ved DM. Internationalt har jeg deltaget fire gange ved Nordic Snooker Championship, fire gange ved EM, to gange ved EM 6 reds og én gang ved EM Teams sammen med Martin Søndergaard, hvor vi kun var én frame fra en plads i kvartfinalen. Herudover var jeg så heldig at blive udtaget til VM i 2019 i Tyrkiet, hvor jeg var af sted sammen med Daniel Kandi.

Ved EM i Bulgarien i 2018 var jeg også med som Coach for vores to ungdomsspillere, Peter Hammer og Alex Persson, da de forsøgte at prøve kræfter mod de andre europæiske ungdomsspillere ved U18 og U21. Jeg har også været med som coach for Alfred Melbye, Malthe Dahlberg, Nicklas Olsen og William Bjerregaard Jakobsen, da de deltog ved EM U18 og U21 i Portugal i oktober 2021.

Opdatering, 9. marts 2020: Jeg er nu uddannet både EBSA Snooker Coach (European Billiard and Snooker Association) og WPBSA World Snooker Coach (World Professional Billiards and Snooker Association). Jeg har samtidig bestået kurset i Safeguarding & Protecting Children (International).

Coaching-kursus i Portugal med EBSA Head Coach PJ Nolan