Træningsudstyr

360 PureCue Stroke Trainer

360 PureCue Stroke Trainer er en specieldesignet trænings-kø udviklet af 21st Century Cue Sports, som den tidligere professionelle spiller, og nu coach, Neil Johnson står i spidsen for. Køen er designet med en fjeder i midten, som gør, at man kan se, om man fører køen lige og i et jævnt tempo. Fører man køen på en uhensigtsmæssig måde ved f.eks. at holde for stramt, stramme grebet eller føre køen for hurtigt eller skævt, vil køen ‘knække’, og man vil ikke kunne potte ballen. På den måde kan man hurtigt diagnosticere uhensigtsmæssigheder i en spillers teknik.

360 PureCue Stroke Trainer

Winmau SightRight

SightRight er et særligt system, som er udviklet til at se, hvor en spiller har placeret sig i forhold til Line of Aim. Ved de særligt placerede streger, som overlapper hinanden, kan spilleren få direkte feedback på, hvordan spilleren er placeret, før spilleren går ned i stødet.

Winmau SightRight

The Ultimate Training Ball

The Ultimate Training Ball fra belgiske Aramith er udviklet i samarbejde med den anerkendte, professionelle snooker coach Nic Barrow. Ballen er på den ene side påført et system, som definerer forskellige områder på ballen, som man kan støde på, hvor man påfører forskellige typer af ‘skæv’/side spin. På den måde kan man nemmere kommunikere omkring de områder på stødballen, som man skal ramme for at få en ønsket effekt. Det er også muligt via slowmotion-film at se, om man også rammer på det specifikke område, man har til hensigt at ramme.

På den anden side af ballen er der er særligt system til at træne potte-vinkler. Ved at placere ballen på en bestemt måde, kan spilleren visualisere, hvor stødballen skal ramme objektballen, så objektballen går i hul.

The Ultimate Training Ball

The AimFrame

The AimFrame er et særligt udviklet system til at lære pottevinkler og til at træne allignment og køføring. Det er udviklet af den professionelle snooker coach Nic Barrow. Ved at placere AimFrame på bordet, kan man via stødballen og en referencebal se pottevinklen. På denne måde kan man hurtigt lære pottevinklerne for henholdsvis 1/8, 1/4, 1/2 og 3/4-bal.

The AimFrame

Aramith Pro Cup Cue Ball

Aramith Pro Cup Cue Ball er særligt designet til at blive anvendt på TV, så man kan se effekten i stødballen, når den stødes med skæv. Det er ikke anvendt i snooker, men i pool er det ganske sædvanligt, at man på TV ser, at de spiller med den rødprikkede stødbal.

En anden god effekt ved den rødprikkede stødbal er, at den er et godt redskab til at træne med. Ligesom seerne på TV, kan spilleren nemlig også følge med i, hvordan stødballen reagerer, når man støder med sidespin. På den måde kan man få direkte, visuelt feedback og kan på den måde korrigere eller lære, hvilken effekt ens stød har på stødballen.

Aramith Pro Cup Cue Ball

Justerbart spejl

At kunne se sig selv i et spejl kan ofte være nødvendigt for blandt andet at foretage justeringer i forhold til sin alignment. Snookercoaching.dk har et justerbart spejl, som giver god mulighed for både at tjekke alignment og køføring.

Spejl til blandt andet at tjekke alignment

Kinovea sportsanalyserings-software

Kinovea sportsanalyserings-software er et program til at analysere sportsudøveres teknik via billeder og video. Via programmets funktioner kan man analysere en spillers teknik ned til mindste detalje og herigennem komme med input til forbedringer.

Kinovea Sports Analysing Software

Panasonic Lumix FZ200

Med Panasonics Lumix FZ200 er der mulighed for at optage billeder og video i høj kvalitet. Kameraet er særligt lysfølsomt, så det kan tage gode billeder selv under ringe lysforhold, ligesom der kan optages video i Full HD.

Panasonic Lumix FZ200

Wiraka M1 snookerborde

Copenhagen Pool & Snooker House har i alt 6 Wiraka M1 turnerings-borde. Bordene er blandt verdens bedste og bliver anvendt af flere forbund rundt om i verdenen til officielle lands- og kontinentalmesterskaber. IBSF anvendte også Wiraka M1-borde fra 1999-2009 til at afvikle VM for amatører.

6 Wiraka M1 snookerborde

Aramith Tournament Champion 1G

Aramith er et belgisk firma, som producerer baller til alle former for billard. Aramith er særligt kendt for at lave deres Tournament Champion 1G Snooker Balls, som er anerkendt som verdens bedste snookerballer. Ballerne i et helt sæt afviger med maksimalt 1 gram (heraf navnet 1G). Herudover er ballerne i den absolut bedste kvalitet, og de anvendes overalt i verden til alle officielle turneringer både hos de professionelle og hos amatørerne.

Aramith Tournament Champion 1G Snooker Balls

Litteratur om mentaltræning

Snookercoaching.dk råder over en række bøger om mentaltræning og coaching. Bøgerne kan anbefales til spillere på alle niveauer, som jævnligt deltager i enten seriøs kamptræning eller turneringer. Indhold fra bøgerne vil blive inddraget ved både holdtræning og individuel coaching.

Litteratur om mentaltræning og coaching

Snookercoaching.dk’s øvelseskatalog

Snookercoaching.dk har sammenstykket sit eget øvelseskatalog med et utal af øvelser til spillere på alle niveauer. Øvelserne vil blive inddraget ved både holdtræning, individuel coaching og instruktion.

Casper forsøger sig med en øvelse af høj sværhedsgrad, som stiller store krav til hans teknik.
Mensur og Nicklas forsøger sig med en øvelse, der er sværere, end den ser ud. Øvelsen stiller store krav til spillerens koncentration.